वडा (दक्षिण भारतीय व्यंजन)

Posted on Updated on


सामग्री –
१- दाल उडद – एक कप
२- वरीक कटी हरी मिर्च – दो
३- अदरक बारीक कटा
४- नमक स्वादानुसार
विधि —
• दाल को एक घंटे तक भीगा दें
• उसे पीस कर थोड़े पानी के साथ पेस्ट बना लें
• पेस्ट गाढ़ा होना चाहिए उस में अदरक हरी मिर्च मिला लें
• कड़ाही में तेल गरम करें और तैयार मिश्रण को बीच में छेद करते हुए डालें
• गैस को माध्यम आंच में कर दें और वडा सुनहरा होने तक तल लें
• अब इसे चटनी सांभर के साथ परोसें

Advertisements

एक उत्तर दें

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / बदले )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / बदले )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / बदले )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / बदले )

Connecting to %s