सोंठ की चटनी (खट्टी मीठी चटनी)

Posted on Updated on

सामग्री –
१- टमाटर प्यूरी (या पिसा टमाटर)- एक कप
२- किशमिश ( पानी में १५ मिनट भिगाए हुए) – आधा कप
३- गुड़ गरम पानी में घोला हुआ – तीन चौथाई कप
४- सोंठ पावडर – -आधा कप
५- सोंठ पावडर – -आधा छोटा चम्मच
६- सौफ का पाउडर – – एक छोटा चम्मच
७- इमली का पानी – – आधा कप
८- रिफाइंड आयल – _ दो बड़े चम्मच
९- नमक स्वादानुसार-
विधि –
• पैन में तेल गरम करें, आंच धीमी कर के सभी सामग्री डाल दें व अच्छी तरह चलाये
• मिश्रण को तेल छोड़ने व चटनी के गाढ़ा होने तक पकाएं
• चटनी तैयार है

Advertisements

एक उत्तर दें

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / बदले )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / बदले )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / बदले )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / बदले )

Connecting to %s