हरे मटर की घुघरी

Posted on Updated on

green-peas

1 हरी मटर –आधा किलो  
2 आलू –दो बड़ी (चौकोर टुकडो में कटी )
3 लहसुन –दस पन्द्रह कलियाँ (बारीक कटी हुई)
4 नमक –स्वादानुसार  
5 तेल –एक छोटा चम्मच  
6 हरी धनिया – आवश्यकतानुसार गार्निश के लिए
7 हरी मिर्च –चार पांच  
       

विधि

· एक कड़ाही में तेल गर्म करें और कटी लहसुन और हरी मिर्च क छौक लगाये जब लहसुन ब्राउन हो जाये तो उसमे हरी मटर और आलू डाल दें और नमक मिला कर धीमी आँच पर ढक दें

· अब इसे तब तक पकने दें जब तक की मटर और आलू गल ना जाएँ अब घुघरी को थोड़ा तेज आँच पर कुछ देर चलाए और हरी धनिया से गार्निश कर के सर्व करें (इसे सुबह या शाम की चाय के साथ लें )

Advertisements

2 thoughts on “हरे मटर की घुघरी

    Saralhindi said:
    जनवरी 7, 2012 को 8:47 पूर्वाह्न

    Very good site for recipes.

    you may add Gujarati Script converter to the site for Gujarati blog readers!

      padmsingh said:
      जनवरी 7, 2012 को 4:31 अपराह्न

      There is already added Gujarati Script Converter to the site.

एक उत्तर दें

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / बदले )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / बदले )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / बदले )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / बदले )

Connecting to %s